Skip to content

De Speech Therapy App 

De Speech Therapy app (STAPP) is een logopedische applicatie voor de IPad en is te downloaden in de Apple App Store. Het is een digitaal therapeutisch instrument, gericht op mensen met spraak- en taalproblemen ten gevolge van hersenletsel. Het doel van de STAPP is de logopedische therapie bij deze patiënten niet alleen plezieriger, maar ook moderner en efficiënter te maken door optimaal gebruik van digitale mogelijkheden, zoals audio- en visuele ondersteuning, en automatische registratie van resultaten. Daarnaast maakt STAPP het mogelijk voor patiënten om zelfstandig door te oefenen in de eigen leefomgeving.

De STAPP bestaat uit één hoofdapplicatie, waaronder twee therapeutische modules zijn ondergebracht. Het gaat om een oefenprogramma voor

  1. Spraakapraxie, met als basis de behandelmethodiek van ‘het Therapeutische Instrument voor  de Spraak (TIAS)’  (Feiken, 2016).

  2. Afasie, met als basis de behandelmethodiek Module Specifieke Therapie (MST) (Feiken,  Hüttmann & Links, 2020).

afb.2.1

Bestelprocedure

U kunt namens een logopedische zorginstelling een bestelling doen in deze webshop: 1. de TIAS-module voor spraakapraxie, 2. de MST-module of 3. allebei de modules. Indien u ze beide besteld, krijgt u een combinatiekorting.

Nadat u de bestelgegevens heeft ingevuld en de algemene voorwaarden heeft gelezen en aangevinkt, krijgt u via de mail een link naar de verwerkersovereenkomst. Nadat deze overeenkomst getekend is teruggestuurd, krijgt u als contactpersoon van uw zorginstelling de factuur en de accountgegevens voor de STAPP toegestuurd.

U kunt nu het aantal logopedisten van uw zorginstelling waarvoor u een licentie heeft toevoegen. Zij voegen vervolgens hun eigen patiënten toe aan de app.

Na een jaar zal u als contactpersoon een mail ontvangen met de vraag of de zorginstelling het lidmaatschap wil verlengen. Als u dit bevestigd, zullen we een verzoek doen om de betaling van de jaarlijkse abonnementskosten via de webshop te regelen.

Op 4 juni 2020 zal er een eerste  workshop worden gegeven over de Speech Therapy app (STAPP). Mocht u geïnteresseerd zijn, dan vind u binnenkort op deze plek een link naar de site bij het Wenckebach Instituut, waar u zich kunt aanmelden.

 

Prijslijst Speech Therapy app (inc. BTW)

TIAS

€ 345.- / instapbedrag
  • Eenmalige instapkosten € 245,-
  • Licentie 6 logopedisten

MST

€ 450 / instapbedrag
  • Eenmalige instapkosten € 300,-
  • Licentie 6 logopedisten

TIAS & MST

€ 725,- / instapbedrag
  • Eenmalige instapkosten € 525,-
  • Licentie 6 logopedisten