De Speech Therapy App 

De Speech Therapy App (STAPP) is een logopedische applicatie voor de IPad en is te downloaden in de Apple App Store. Het is gericht op mensen met spraak- en taalproblemen ten gevolge van hersenletsel. Het doel van de STAPP is de logopedische therapie bij deze patiënten niet alleen plezieriger, maar ook moderner en efficiënter te maken door optimaal gebruik van digitale mogelijkheden zoals audio- en visuele ondersteuning, en automatische registratie van resultaten. Daarnaast maakt STAPP het mogelijk voor patiënten om zelfstandig door te oefenen in de eigen leefomgeving. De STAPP bestaat uit één hoofdapplicatie, waaronder twee therapeutische modules zijn ondergebracht. Het gaat om een oefenprogramma voor

  1. Spraakapraxie, met als basis de behandelmethodiek van ‘het Therapeutische Instrument voor Apraxie van de Spraak (TIAS)’  (Feiken, 2016).

  2. Afasie, met als basis de behandelmethodiek ‘Modulespecifieke Therapie (MST)’ (Feiken,  Hüttmann & Links, 2020).

Voor meer informatie en theoretische achtergrond, zie het artikel uit 'Wat Zeg Je'. Voor een beschrijving van de praktische  werkwijze van de app, zie de gebruikers Handleiding STAPP.2020.

Belangrijk: Lees vooraf aan het bestellen van de STAPP goed de bestelprocedure zoals hieronder beschreven.

prijslijst.1mod.1lic.2

Klikt u hier voor de uitgebreide Prijslijst STAPP.2020

 Bestelprocedure

U kunt namens een zorg-, onderwijs-, of onderzoeksinstelling een bestelling doen in deze webshop voor 1. het TIAS-oefenprogramma voor spraakapraxie, 2. het MST-oefenprogramma voor afasie, of 3. de complete STAPP met beide oefenprogramma's. Indien u ze beide bestelt, krijgt u een combinatiekorting (zie prijslijst). We bieden de mogelijkheid te starten met een gratis proefabonnement van een maand. Zo kunt u alvast kennismaken met de STAPP.

Belangrijk! Na de plaatsing van uw (proef)bestelling, krijgt u zsm uw accountgegevens toegestuurd en ontvangt u een mail met een al eenzijdig getekende verwerkersovereenkomst, met daarbij de algemene voorwaarden STAPP. Uitleg hierover vindt u hier. Pas nadat deze overeenkomst digitaal is aangevuld, getekend en weer naar ons teruggestuurd, is het rechtmatig om persoonsgegevens toe te voegen aan de app. Doet u dit al eerder, dan is dat voor eigen risico. U kunt dan wel een ‘proef’- patiënt aanmaken om de STAPP uit te proberen.

Als u minimaal een week voor het eind van het proefabonnement een bestelling plaatst in de webshop, blijft uw account actief. U krijgt dan de factuur toegestuurd. Let op: vul het juiste factuuradres in. Deze is vaak op te vragen bij de afdeling inkoop.

U kunt het aantal logopedisten van uw organisatie toevoegen, waarvoor u een licentie heeft. Zij voegen vervolgens hun eigen patiënten toe aan de app.

Uw abonnement wordt na een jaar automatisch verlengd. Als u het abonnement wilt stoppen, kunt u dit een maand van te voren laten weten via info@logopedie-umcg.nl

Op 4 juni 2020 zal er een eerste workshop worden gegeven over de Speech Therapy app (STAPP). Meer informatie vindt u op deze website van het Wenckebach Instituut.