De Speech Therapy App 

De Speech Therapy App (STAPP) is een logopedische applicatie voor de IPad en is te downloaden in de Apple App Store. Het is gericht op mensen met spraak- en taalproblemen ten gevolge van hersenletsel. Het doel van de STAPP is de logopedische therapie bij deze patiënten niet alleen plezieriger, maar ook moderner en efficiënter te maken door optimaal gebruik van digitale mogelijkheden zoals audio- en visuele ondersteuning, en automatische registratie van resultaten. Daarnaast maakt STAPP het mogelijk voor patiënten om zelfstandig door te oefenen in de eigen leefomgeving. De STAPP bestaat uit één hoofdapplicatie, waaronder twee therapeutische modules zijn ondergebracht. Het gaat om een oefenprogramma voor

  1. Spraakapraxie, met als basis de behandelmethodiek van ‘het Therapeutische Instrument voor Apraxie van de Spraak (TIAS)’  (Feiken, 2016).

  2. Afasie, met als basis de behandelmethodiek ‘Modulespecifieke Therapie (MST)’ (Feiken,  Hüttmann & Links, 2020).

Voor meer informatie en theoretische achtergrond, zie het artikel uit 'Wat Zeg Je'. Voor een beschrijving van de praktische  werkwijze van de app, zie de gebruikers Handleiding STAPP.2020.

Belangrijk: Lees vooraf aan het bestellen van de STAPP goed de bestelprocedure zoals hieronder beschreven.

prijslijst.1mod.1lic.2

Bestelprocedure
U kunt namens een zorg-, onderwijs-, of onderzoeksinstelling een bestelling doen in deze webshop voor 1. het TIAS-oefenprogramma voor spraakapraxie, 2. het MST-oefenprogramma voor afasie, of 3. de complete STAPP met beide oefenprogramma's.
Indien u ze beide bestelt, krijgt u een combinatiekorting (zie prijslijst). 

STAPP uitproberen?
U kunt een gratis proefabonnement bestellen van een maand. Onder uw account vindt u dan een demo-patient met een aantal voorbeeldoefeningen. Ook kunt u zelf oefeningen aanmaken. Zo kunt u direct aan de slag.

Eigen patiënten toevoegen?
U kunt al uw patiënten een eigen account geven. Zo kunnen zij, ook buiten de behandeling om, dooroefenen op een eigen iPad. Als zij inloggen vinden ze de oefeningen die de logopedist voor hen heeft klaargezet. Ivm de privacy wetgeving is het dan wel belangrijk de verwerkingsovereenkomst te tekenen.
U ontvangt daarom per mail een al eenzijdig getekende verwerkersovereenkomst met daarin eveneens de algemene voorwaarden STAPP. Uitleg hierover vindt u hier.

Als u voor het eind van het proefabonnement een bestelling plaatst in de webshop, blijft uw account actief. U krijgt dan de factuur toegestuurd. Let op: vul het juiste factuuradres in. Deze is vaak op te vragen bij de afdeling inkoop.

Abonnement verlengen? 
Uw abonnement wordt ieder jaar automatisch verlengd. Als u het abonnement wilt stoppen, kunt u dit een maand van te voren laten weten via info@logopedie-umcg.nl

Workshop STAPP
Zodra het weer mogelijk is om workshops te geven, zullen we een nieuwe datum plannen.

Scroll naar top